Duben 2008

muj diplomek

28. dubna 2008 v 13:17 | radka |  diplomky-moje
toto je můj další diplomek:

informace

26. dubna 2008 v 13:26 | radka |  My radio
jak mam to radio no tak její název je "na prání"doufám že se mrknete

My radio

26. dubna 2008 v 12:45 | radka |  My radio
ahoj mam vlastni radio tak klikni pls sem
This my radio. moje radio se menuje:na prání
tak neváhejte a poslouchejte

hodiny

25. dubna 2008 v 14:47 | radka |  ostatní
Hodiny

chat

25. dubna 2008 v 14:40 | radka |  ostatní

Jablečný dort

25. dubna 2008 v 14:13 | radka
Jablečný dort
Ingredience: 600 g jablek, 2 vanilkové cukry, 2 vanilkové pudinky, 1 větší balení dětských piškotů
Postup: Nastrouhaná jablka s cukrem rozvaříme a poté zahustíme pudinky rozdělanými ve vodě. Na dno dortové formy naklademe piškoty, ty přelijeme jablky, opět dáme piškoty, jablka a zakončíme piškoty. Necháme vychladnou v chladničce.

rozcestník sladké dobrůdky

25. dubna 2008 v 14:11 | radka |  vaříme rádi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

žitný koláč s ovocem

Jablečný koláč

Pečené banány

Ovocné knedlíky

Těstovinový nákyp


Žitný koláč s ovocem

25. dubna 2008 v 14:03 | radka
Ingredience: 16 lžic celozrnné žitné mouky, 2 lžíce cukru, 1 prášek do pečiva, 1 vejce, 1 nízkotučný bílý jogurtu, 1 hrnek mléka, ovoce dle chuti
Postup: Nejprve smícháme mouku s cukrem a prášek do pečiva, pak vlijeme jogurt, mléko s rozkvedlaným vajíčkem. Vše důkladně promícháme, vlijeme do formy, navrch naklademe ovoce a upečeme.

Sportujeme doma

25. dubna 2008 v 13:51 | radka |  sport
autor: stihla.cz rubrika:
125.jpgSportujeme doma
126.jpgJistě bysme našli vysoké procento žen, které nemají čas, možnost nebo chuťchodit cvičit mimo svůj domov. Dokonce i ty, které pravidelně chodí do posilovny nebo běhat, se občas dostanou do situace, kdy si mohou zacvičit jedině doma. V tomto případě máte hned několik možností.
Aerobní trénink doma
Běh na místě, tanec na rychlou hudbu nebo skákání přes švihadlo, v případě,že jste zcela bez vybavení. Pokud chcete doma sportovat pravidelně, bude lepší, když si pořídíte rotoped, stepper nebo běžící pás. Záleží na vaší chuti a finančních možnostech. Levnější a dobrou variantou aerobní aktivity na doma je pořízení některé z videokazet s aerobikem a cvičení podle ní. I doma platí obecné zásady aerobního tréninku, t.j. minimálně 20 minut, raději 30 minut a udržování tepové frekvence na přijatelné výši.
Doma se dá nejen trénovat vytrvalost a odstraňovat tuky, ale také posilovat. Opět záleží, zda se jedná o mimořádnou událost nebo si chcete pořídit domácí posilovnu. Pokud se jedná o mimořádnou záležitost, poslouží vám místo lavičky židle nebo pohovka a místo činek použijte např. dvě láhve s vodou, na posilování nohou dobře poslouží gumy. (Pokud je máte, k dostání ve sportu a potřebovat budete 2.) Chcete-li si pořídit domácí posilovnu, vystačíte pro začátek s lavičkou a jednoručkami, zbytek vaší výbavy dokoupíte podle svých individuálních potřeb v průběhu cvičení.
Domácí posilovací trénink
nohy, hýždě - dřepy 3x12
&nbspvýpady 3x12 na obě nohy (jako zátěž můžete použít pet láhve do rukou)
&nbspmrtvý tah 3x12
prsa - kliky 3x12 (nebo kolik vydržíte)
tlaky s jednoručkami vleže 3x12 (místo činek opět 2 láhve)
rozpažování vleže s jednoručkami 3x12
ramena, záda - tlaky (v sedu) na ramena 3x12
&nbsppřítahy s jednoručkou v kleku 3x12 na každou stranu
&nbsprozpažování s gumou za zády
břicho - zkracovačky 3x30
sed - leh 3x20-30
&nbspzvedání pánve vleže 3x12
Počty opakování přizpůsobte své zdatnosti a nezapomeňte tělo po cvičení protáhnout při strečinku.
Pokud jste zkušená cvičenka, jistě vymyslíte další cviky, které vám budou vyhovovat, jste-li začátečnice, získáte další inspiraci v časopisech, či knihách, které se věnují posilování.

Jak na ploché bříško?

25. dubna 2008 v 13:43 | radka |  sport
Jak na ploché bříško?

270.jpgJak na ploché bříško?
Ploché bříško je jedním z nejčastějších přání, které my ženy ohledně své postavy máme. Bude to zřejmě tím, že s ním souvisí další "důležitá veličina" a tou je štíhlý pas. A možná je to také tím, že jeho plochosti dá zabrat každé naše těhotenství. Dobrá zpráva je, že bez ohledu na věk i počet potomků, je možné na něm pěkně zapracovat.
Vezměme to trochu zeširoka.. &nbspPlochost našeho bříška je dána dvěma parametry: pevností břišních svalů, ale také množstvím podkožního tuku v této oblasti. Je-li toto množství větší, nejsou ani sebepevnější svaly vidět a hyzdí je beztvará tuková hmota. Z toho vyplývá, že pro pěkné bříško je kromě posilování důležitý aerobní trénink, ale velmi také výživa. Zkrátka budeme-li dělat sklapovačky do umdlení není to ještě to pravé, je potřeba zracionálnit jídelníček a přidat např. rotoped či chůzi, čili aktivitu, která pomůže podkožní tuky spalovat.
Nezapomeňte ani na ostatní svalstvo tvořící svalový korzet trupu, na zádové svalstvo. Břišní "vyklenutí", které se nám nelíbí může být někdy způsobeno jen chybným držením těla. Takže napřímit, zatáhnout břišní svaly, ramena dolů, hlavu naopak nahoru a můžete vyrazit!

Francouzský salát

25. dubna 2008 v 13:35 | radka |  vaříme rádi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Francouzský salát
2 rajčata, 1 salát, 1 paprika, 2 vejce natvrdo, 1OO g ryby (např. konzervovaný tuňák), 50 g vařených fazolek, možno přidat i někoilk oliv a kaparů.
Na zálivku: 2 lžíce octa (vinný, jablečný), 1 lžíce oleje, 1 stroužek česneku, pepř, sůl.
asi 3 porce, 1 porce asi 900 kJ
Salát a rajčata, vejce a rybu nakrájíme na kousky, papriku na nudličky. Přidáme fazolky, olivy, kapary. Vše uspořádáme na mísu, přelijeme zálivkou a vychladíme.
Doba přípravy 15 minut, doba chlazení 1-2 hod.
Vynecháme-li rybu a vejce, dostaneme salát podle zásad dělené stravy.
http://www.clubmalibu.cz/images/francouzsky.jpgobrázek:Francouský salát s kuřecím masem

nová rubrika

24. dubna 2008 v 17:35 | radka |  !!!!!NOVINKY!!!!!
Ahoj tak mě napadlo udělat novou rubriku no jo ale o čem napadala mě spousta věcí a nakonec mě napadlo to že udělám něco s jídlem no a tak vznikla nová rubrika doufám že se vám bude líbit napište do komentíku jestli se vám líbí!!

japonské - sushi

24. dubna 2008 v 17:33 | radka |  vaříme rádi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zkuste si doma udělat japonské sushi, je to jednoduché!

Sushi se stalo módou na celém světě. I v Čechách se stalo trendem jak celebrit, tak i u příznivců obyčejné zdravé výživy. Po sushi se netloustne, perfektně vypadá a jelikož se nejedná o teplé jídlo, výborně se hodí i do nynějšího teplého počasí. Jako "rodilý Japonec" jsem se rozhodl vám napsat jednoduchý návod na přípravu, takže to může každý z vás zkusit!
Na svém blogu vám postupně napíši 11 receptů japonských jídel, které jdou připravit buď jen z běžně dostupných surovin, u jiných je potřeba alespoň něco z japonských surovin ( sojová omáčka, rýžové víno saké atd.). Všechny tyto suroviny jsou už i v Čechách běžně k dostání ve specializovaných prodejnách s japonskými potravinami např. prodejna Japa, Puškinovo nám. 10, Praha 6, otevřeno St- Pá 11-19, So-Ne 10-18. Pondělí a úterý jsou zavírací dny. Obsluhuje zde dokonce i pravý japonský personál !
Tak a jako první recept jsem vybral nejjednodušší sushi ( suši) a tím je makisushi neboli rolované sushi.
Suroviny:
1 kg japonské rýže ( přirozeně po uvaření lepí)
10 archů sušené řasy nori
1 tuba křenu wasabi
1 sáček rýžového suši octu
1 sáček nakládaného zázvoru
japonská sojová omáčka ( např. Kikkoman)
sezamová semínka
1 okurka
syrový tuňák nebo tuňák v konzervě
krabí tyčinky atd.
Nádobí :
hrnec na uvaření rýže, bambusová rohožka, prkýnko, větší nůž, talíř
Postup:
Rýži uvaříme stejně jako českou, jen nesolíme a ani jinak nedochucujeme.
Horkou uvařenou rýži promícháme s rýžovým suši octem, tak, aby byla rýže pouze velice jemně ochucená.
Na bambusovou rohožku položíme arch sušené mořské řasy nori a poté na ní přibližně uprostřed po celé šíři vlhkými prska, aby se nám rýže nepřilepila k rukám, rozprostřeme a utlačíme rýži.
Na šířku jemně potřeme křenem wasabi a poklademe podélně na proužky nakrájenou okurkou nebo krabími tyčinkami apod.
Kdo má rád, tak ještě posypeme trochu sezamovými semínky.
Poté rohožku zabalíme a trochu utlačíme a tím vznikne váleček rýže obalený řasou nori.
Řasu v žádném případě nenamáčejte, slepí se přirozeně, když budete rohožku rolovat.
Odkrojíme okraje na obou stranách a tento váleček ostrým nožem nakrájíme na menší válečky. Damé na talíř a můžete začít jíst. Každý kousek sushi si jen trochu smočíme v sojové omáčce a jíme. Čím více druhů náplní si uděláte, tím bude jídlo zábavnější !
Zajídáme nakládaným zázvorem (až při prázdných ústech !), aby se nám pročistila chuť v ústech před dalším soustem
Dobrou chuť a hezký den přeje,
Tomio Okamura

diplomek blesk.-3

22. dubna 2008 v 13:21 | radka |  diplomky-vaše

můj diplomek č.2

22. dubna 2008 v 12:33 | radka |  diplomky-moje


zákony na mém blogu

20. dubna 2008 v 15:22 | radka |  můj zákon a pořádek
!!!!!1)NA MÉM BLOGU SE NEBUDOU POUŽÍVAT VULGÁRNÍ SLOVA!!!!!!
!!!!!2)JESTLI SE VÁM MŮJ BLOG NELÍBÍ TAK MI TO ANI PSÁT NEMUSÍTE A KLIDNĚ ODEJDĚTE(NIKDO VÁS TU NEDRŽÍ)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!3)MŮŽETE PSÁT REKLAMI !!!!!
!!!!!!4)u POČÍTAČE VŽDY S ÚSMĚVEM DOUFÁ ŽE SE VÁM TU BUDE LÍBYT!!!

sonb-upozornění

20. dubna 2008 v 12:53 | radka |  SONB
!!!!Vzhledem k tomu že v přihlášce se zatím nikdo neobjevil tak uzavírat se bude 15.5.2008!!!!


bleskovka-č.3

20. dubna 2008 v 12:06 | radka |  bleskovky
http://us.i1.yimg.com/img.movies.yahoo.com/ymv/us/img/flickr/87/78/000503638778.jpg
1)Jak se jmenuje tento herec??
2)Jak se jmenuje tento pirát ve filmu??
3)jak se jmenuje tento film??
nápověda:hercovi iniciály jsou :GR